Een goed begin …………
De eerste 1000 dagen!

De eerste 1000 dagen

Het is mijn passie en missie om bij te dragen aan een een kansrijke start voor alle kinderen om (leer- en gedrags-) problematiek zoveel mogelijk te voorkomen.

EEN VEILIGE HECHTING VOOR DE ONMISBARE BAND TUSSEN OUDERS EN KINDEREN

Het krijgen van een kind is voor ouders één van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven. De eerste 1000 dagen (van conceptie tot 2 jaar) zijn voor een gezonde ontwikkeling van het kind cruciaal. Als de hechting goed verloopt, is de kans op gelijkwaardige en gezonde relaties ook een stuk groter en helpt het een kind zich te ontwikkelen tot een gezond en evenwichtig mens. Hechting ontstaat als ouders en kind zich vanaf het eerste moment met elkaar kunnen verbinden en ouders kunnen hieraan al vanaf de conceptie aan werken.

1000dagen coach

Als 1000dagen Coach® en landelijk gecertificeerd facilitator CenteringZorg begeleid ik ouders voor, tijdens en na de zwangerschap en doe dit in samenwerking met de geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en waar nodig andere instanties.

Ouders voelen zich soms onzeker of kunnen veel stress ervaren door verschillende factoren. Samen met de ouders onderzoek ik wat nodig is en maken we een plan op maat zodat de stress reduceert, het zelfvertrouwen weer toeneemt en ouders kunnen groeien in hun ouderrol en het allerbelangrijkste: weer kunnen gaan genieten.

Het doel is om ouders en kinderen krachtiger met elkaar te verbinden waarbij de focus ligt op een veilige hechting tussen ouders en kind. Naast hechting is er aandacht voor breinontwikkeling en primaire reflexen, spiegelgedrag van een baby en de invloed van het systeem waarin de baby opgroeit.

Centering zwangerschap en ouderschap

Samen met verloskundigen begeleid ik de CenteringZwangerschap, een vernieuwde vorm van prenatale zorg. Je kunt het zien als een combinatie van zwangerschapscontroles en een zwangerschapscursus. Naast de controle bij de verloskundige worden er tijdens de bijeenkomsten onderwerpen besproken die gaan over zwangerschap, de bevalling en de tijd erna. Dat gebeurt op een interactieve wijze waarbij er veel tijd en ruimte is om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Alle ouders hebben ieder hun eigen inbreng, ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan.

Veel ouders gaan na de bevalling verder als Centeringgroep waarbij bijeenkomsten plaatsvinden met onderwerpen zoals:

  • de band met je kindje
  • voeding
  • slapen
  • weer aan het werk
  • balans werk-gezin
  • zelfzorg ouders
  • etc.

Mijn enthousiasme over de CenteringZwangerschap en Ouderschap kun je lezen in mijn blog op de site van CenteringZorg

Contactformulier

Contact

Janet Bakker
telefoon: 06-53721485
mail: info@jaba-abc.nl

Bedrijfsgegevens
KVK: 7817850
SKJ: 100000256
NOBCO: 32689
AGB-code: 94110381/94066714
Rekeningnummer: NL75RABO0355385074
BTWnummer: NL003298424B40