Natuurcoaching

“Word wie je bent”

“Word wie je bent”, dit was de tekst op het afscheidscadeautje aan mijn medestudenten van de opleiding tot lichaamsgericht traumacoach aan het ATMA-instituut te Amersfoort. Tijdens deze opleiding leerde ik hoe je door lichaamsgericht te werken tot de kern van je zijn komt. Ik leerde de wijsheid van het lichaam kennen en de signalen serieus te nemen en wil dit ook overbrengen naar de mensen die ik coach. De verbinding tussen lichaam, geest en ziel waarbij ik naar het geheel kijk, waarin alle aspecten uit het leven met elkaar verbonden zijn. Geen symptoombestrijding maar op zoek naar de bron van de hulpvraag die zelfs al generaties terug kan gaan. Door bewust te zijn van intergenerationele overdracht, inclusief trauma, krijg je inzicht wat weer bijdraagt aan jouw helingsproces. Familie-opstellingen, regressie, tijdlijn, werken vanuit de ademhaling; stuk voor stuk waardevolle methodieken om mee te werken. Het mooie aan mijn werk is dat ik vanuit een eclectische benadering kan werken en zo kan doen wat nodig is.  

De afgelopen jaren heb ik gezocht naar de juiste manier om mijn werk uit te voeren. Eén ding stond vast: ik wilde hard werken zonder me druk te maken over zaken die ik minder interessant vond. Ik heb keuzes gemaakt: afscheid genomen van mijn werkgever en mijn hart gevolgd. Met vertrouwen in mijn kennis en ervaring, en met een solide netwerk om mij heen, kreeg ik steeds meer opdrachten. Ik kon werken op een manier die bij mij paste en werd steeds meer mezelf als coach. Het gevoel van kunnen, vertrouwen en ruimte nemen heeft mij goed gedaan.

Eén van de fijnste manier van coachen vind ik in de natuur. De natuur biedt talloze elementen die kunnen worden benut bij diverse vraagstukken, zoals het verkennen van je roots, het maken van belangrijke keuzes en het bewandelen van je levenspad. Door te wandelen stimuleer je bovendien beide hersenhelften, wat leidt tot het samenkomen van verstand en gevoel. Bovendien is het gezond omdat je buiten actief bent.

Binnenkort volg ik een 3-daagse training om natuurcoaching nog meer te integreren in mijn werk. Zo blijf ik zelf ook letterlijk en figuurlijk in beweging, zodat ik anderen ook in beweging kan brengen. Hoe mooi is dat!

Meer blogs

Gekleurde muisjes?

Gekleurde muisjes?

Eén op de tien vrouwen ervaart psychische problemen rondom de zwangerschap. Om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen, schrijf ik deze blog. Een...

Lees meer
Filmpraat

Filmpraat

Communicatie; je kunt niet niet-communiceren (Watzlawick) en om precies die reden vind ik communicatie zo interessant, ook om aan te bieden als...

Lees meer
Alice van der Pas

Alice van der Pas

Alice van der Pas, wie kent haar niet? Haar ouderschapstheorie is een leidraad voor menig professional die ouders begeleidt bij het ouderschap...

Lees meer